Mai..Release tension jap.....

CERITA DALAM LIF


Ada Empat Orang Tengah Tunggu Lif. Sorang Tu Doktor...Sorang Lagi Tu Engineer, Yang Ketiga Tu Peguam Dan Yang Last Sekali Tok Imam.Tengah-Tengah Boring Dok Tunggu Lif Tuh, Datang Le Sorang Awek Cun Yang Teramat-Amatlah Seksi.Bila Lif Sampai Semua Orang Pun Naik Le. Dalam MasaLif Tu Nak Naik Ke Atas, Tiba-Tiba Elektrik Terputus.Lif Tu Pun Berhentilah Dengan Tiba-Tiba Dalam Keadaan Gelap Gelita. Dalam Black Out Tu, Mulalah Ada Salah Sorang Dari Melaun Tu Gatal Pulak Nak Buat Kurang Ajar Dengan Pompuan Seksi Tu. Puas Dia Dok Meraba Pompuan Tu Dalam Gelap! Tiba-Tiba, Elektrik Dah Okay Balik.Pompuan Tu Pun Tengok Kat Si Engineer, Lepas Tu Kat SiDoktor, Ketiga Kat Si Peguam. Last Sekali Kat Tok Imam. Dengan Geramnya Minah Tu Bagi Si Tok Imam Satu Penampar Jepun Yang Teramatlah Kuat.
"Heiii, Tua-Tua Bangka Pun Ada Hati Nak Meraba Lagi Tu!!!" Jerit Si Pompuan Seksi Sambil Menunjuk Bijik Penumbuknya Kat Muka Tok Iimam Tu.
Soalan : Ngapa Pompuan Tu Sure Gila Tok Imam Tu Yang Buat Dajal?
Jawapan kat bawah...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
















Kerana Tok Imam Tu Sorang Je..LELAKI..hehheheheheheh
Pengajarannya, Kalau Cakap Pasal Doktor Ke, Peguam Ke,Engineer Ke Mesti Orang Akan Ingat Laki jer Yang Pegang Jawatan Cam Tu.

PUAS HATI?????HAHAHA....JANGAN MARE YE KENGKAWAN...

BUAT SAHABAT SEKALIAN....

Hidup ini terlalu singkat untuk kita membina sebuah persahabatan. ...esok adalah sesuatu yg tak pasti......adakah kehidupan kita akan diselubungi suka atau duka..???...kita harus pasrah..

Biar apa pun rintangan hidup,..... suatu hari nanti ...pasti segala lenyap sendiri ...itu persinggahan hanya sementara dalam hidup ini....

Pantai tidak harus saling bertemu tapi akan selalu berbagi lautan yang sama...

Bintang dan Bulan tidak bisa bersatu tapi akan selalu berbagi malam......

AKU...Terus TerrrrrJEBAK...apa pulak kali ni????

Actually aku nak p makan2 jerk...tak tau la naper lak aku bulih tersangkut kat kedai kasut...huhuhuhu...at last...aku turut sama terjebak...yang bergather2 ngan aku ..EMI..dia pun ikut sama menjebakkan dirinyer...tahniah kepada diri sendiri...
Mmmm...macam ni la kami....pompuan..betul tak kenkawan???? Mesti korang pun sama...ader jer unexpected thing that u buy...huhuhuhuhu...
Nampak nyer ader orang akan bergaya dengan kasut baru.....biasa la...Jeng..jeng..jeng!!!!

KISAH BENAR.....

KORANG NAK TAU TAK....
Org kata pakai line lagi save dari prepaid…Tapi korang mesti terperanjat dengan ape yang bakal aku ceritakan nie.
Top-up RM10 tapi boleh tahan sampai 1 bulan, tak kira la kalau korang bergayut berapa lama sekalipun, hantar berape juta sms sekalipun.
Mungkin rezeki aku hari tue, pegi la jumpa makcik bau2 bacang dengan aku. Dia ajar macam mana nak crossing account coz dia keja kat bahagian System Development Telekom.
Okay. Secara simple nya aku terangkan kat korang tapi ingat JANGAN BUAT LEBIH DARI 3 KALI untuk 1 nombor coz system akan auto detect dan batalkan no korang.
Time nya, korang boleh topup pertengahan hujung bulan antara 25hb ke atas dalam jam 3.00am ke atas.coz dalam tempoh nie sistem akan diselenggara so ada harapan lah. Kena cuba la.
Caranya:-

1) Beli topup RM10…gesek dan ready.
2) korang type send ke 09901
3) tunggu reply. kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit. korang salin tau.4) pastu korang type masukkan 6 digit tadi send ke 099025) pastu diorang akan reply ‘insert your topup num’. korang type 14 digit topup number yg korang beli send ke 099036) tak lama pastu diorang akan reply;

“tengkorak kau berjambul…ingat nie company opah kau yg punya? masuk toilet pun kena bayar 20sen, nie kau nak topup 10 hengget nak pakai seumur idup plak!! banyak cantik muka kau!”

hah.. tue aar. aku pun tak sangka diorang akan reply mcm tu…kecik ati aku..kadang2 diorang reply lebih ‘kesat’ dari di atas dalam pelbagai bahasa. boleh menitik air mata beb..


dah la. penat pulak aku duk menipu nih....korang jangan keciwa....

Ader lagi...terjebak...



Yang ni...aku TERJEBAKKKK...beli baju BELLA...dan juga kain pasang tuk buat baju kurung..bila nak g tempah tuh tak tau la lagi...tak pe la janji dah rembat dulu....

MY NEW STUFF.....HeeeHeeHeee




Barang2 baru beli kat ELIANTO...mines...

1-Make-up remover

2-Eye liner (dark brown)

3-Lip Gloss


MERDEKA..MERDEKA...MERDEKA...

Akum...aloo..semua..aku sudah merdeka beb..smalam tanggal 22 hb may 2008..dah habis exam maaaa....yahoo...yahoo..yahooo

ESOK start EXAMMMMM.....20 May 2008

huhuhuhu...tak tau nak g jawab ape kebendanya la nanti...tawakal???nak kena gak ader usaha kan..tul tak kawan...kawan....aku nak LULUS jerk..yang selebihnya aku bagi kat korang semua..okesss...anyway...aku ucapkan GOOD LUCK untuk semua...semoga jawab sampai berasap-asap esok.....First paper..education studies...kul 830.am..ALL THE BEST..

POT LUCK D'Tasik....15 May 2008

Assalamualaikum....alhamdulillah...walaupun dengan keadaan yang agak bz..dapat juga kami mengadakan makan-makan..POT LUCK.. di tepi tasik permaisuri...juz near the college...x pe..at least we got something to remember....selain dari pada yang lain2 laaa...nice u know all of u..
KPLI(SR)-BI batch July 2007..u all memang best laa...betui la...korang pun mesti rase BEST gak dapat aku as one of ur frenz...hahahhaha perasan nyer minah ni...
Next week...EXAMMMMMMMM....banyak lagi yang perlu dicover..tapi ye la..enjoy ur life...jangan pk2 sangat..(ayat2 nak sedapkan hati)..risau la juger..Kat sini..thanks to Zue as an organizer for this event..sweet memories...nanti ader masa dan juga kelapangan boleh buat lagi...best gak.....for my S.A..WIWI..thanks also for the present.....nice...tak sangka lak aku p hint kat orang yang betul...main2 je WIWI rupa-rupanyer memang betul dia S.A aku...huhuhuhu..
Untuk sorang lagi S.A...adik FADZLI...harap nyer puas hati la dapat hadiah tuuuuu...it's not the original one but it is an imitation...but it is the first grade- AA maaaaa...
Whatever pun aku rase happy dapat mengenali korang semua...harap kita semua x lost contact...dan..p sekolah tu jangan malu nak ngaku BI MAJOR...bak kater Mr.Wang.....banyak lagi yang kita perlu belajar....ni kata-kata semangat untuk aku gak ni....Last but not least.....Ingat BI claz..ingat SOYUZ_IPTKL0707..ingat aku...NINIEY..eva..

Ku menunggu....I0I Mall fud court..




Pusing kanan...pusing kiri..maner Nana ni?....ha...syok2 sendiri la ambik gambar sendiri...kwang3..tgh duk menunggu...nunggu...alaaa...aku tunggu si nana laaa..dia p beli ABC jap...kitaorg dah penat jalan2 kat I0I mall puchong ni...nak soru jap...


MENU:

ABC

YONG TAU FOO

POPIA BASAH


ok..jemput la makan skali..waaaaaaaaa!!!!

Sandal Oh Sandal....!!!! (Final)






At last..I've got my new sandals......puas la carik2 n pusing2 merata alam....yang berkenan di hati akhirnya ditemui di The Mines...Balik dari Kejohahan Olahraga Tahunan maktab terus p makan kat mines....banyak gak benda yang dibeli,,,ye laaa...allowance br masuk beb...mmmm.beringat2 skit...nt br posting banyak nak pakai duit gaks...Sediakan Payung Sebelum Hujan...jangan biar lenjun....OK la pass ni x de la aku nak p cari sandal lagi....hehehehehe..dah dapat maaa....Hati ku berbunga riang...dapat sandal yang ku idam...walaupun x de la ape sangat..tapi bagi aku syukur sangat sebab dah jumpa kalau tak... nak p jalan2 pung sibuk ke setiap kedai kasut nak mencari dan terus mencari...




Sandal Oh Sandal....!!!! (Part 2)- 04 May 2008

Memandang kan x de aper nak dibuat...aku and nana p la jalan2 menghabiskan ari cuti yang masih berbaki lagi ni.....boring gaks...tu la p round2 dengan nawaitu nak p cari sandal..buat kali ketiga nyer...still searching...huhuhuhu cerewet ke AKU??? actually bukanlah nak cari yang macam maner pun sangat...tapi dah x kena ngan selera aku...nak buat camaner...kali ini...kitaorang meround jj I0I mall puchong...hari ni x cukup geng shopping aku...kak ieza balik putrajaya...hubby n anak2 turun dari malacca....p wing saner...p wing sini ...apa yang di cari masih tak ketemuan...at last p lepak kat fud court n makan...banyak habiskan mase kat situ jer..ikut plan nak p damansara after this...tup..tup...kawan nana call suh ambik laptop sebab dia nak p balik kg...merempit lah kami balik ke bangi smula...nak g ambik laptop nana yang telah siap diformat smula untuk main game...hahhahahah..jangan mare yer nana..nanti kena jual.....plan nak p damansara dah bertukar...x jadi p la...dah balik smula ke bangi daaaaaa...yang pastinya x de gak SANDAL tuk aku.....Oh my SANDAL......

SITCOM ...Sc,MATHS 1 and MATHS 2...

video

BENGKEL GG...SITCOM



Ni sambungan daripada bengkel hari rabu tuh.....kitaorang kena buat sitcom mengenai gg dan kesihatan..group aku...bi,pk1 dan pk2...ni antara teraju-teraju utama...

Kecik...prince tu beb....



Masing-masing...bz mengambil bahagian....buat props...maner NINIEY? laaaaa....aku kan tukang ambik gambar...macam maner nak ader kat situ...aku berlakon la....jadi pak pacak..huhuhu








MID VALLEY..here we come...30 April 2008..







Ni la muka-muka tak p bengkel gg ...huhuhhu..penuh la beb camaner nak masuk lagi..dah lebih daripada tin sardin lagi daaa...kat sini ok...tenang jiwa..hhahhahha...Let's wayang...



Sinopsis..KAIDAN

Cerita ini mengisahkan seorang perempuan yang tidak mahu melepaskan suaminya walaupun telah meninggal dunia. Dia menghantui setiap wanita yang berdampingan dengan suaminya sehingga kesemua mereka menemui ajal...tragis sangat...semua wanita pilihan suaminya mati secara tragis....Suaminya hidup dalam kesengsaraan dan endingnya...suami pun mati gaks..itu lah yang dia mahukan dan dia puas hati kerana mereka dapat bersama selamanya....